Asfalt boren

Arnhem-Diamant BV is al meer dan 40 jaar hét adres voor asfalt boren. Ons specialisme ligt in de monstername van wegconstructies en de ondergrond, waarbij wij als belangrijk criterium het ingestelde Besluit Bodemkwaliteit van de overheid hanteren. Dagelijks zijn wij met meerdere complete boorunits en werknemers te vinden op vliegvelden, industrieterreinen, wegen en havens door heel Nederland. Echter weten zelfs opdrachtgevers in België en Duitsland ons tegenwoordig te vinden. Wanneer wilt u dat wij asfalt gaan boren?

Het materieel voor het boren

Om onze boringen in het asfalt goed uit te kunnen voeren, gebruiken wij hiervoor onze boorwagens. Onze boorwagen is volledig “self-supporting” en wordt achter een auto vervoerd. Daarnaast beschikt onze boorwagen over het nodige vermogen om ver genoeg te boren in het asfalt. Ook is de boorwagen uitgerust met zwaailichten, werkverlichting en een eigen watervoorziening. Hierdoor is het mogelijk om op allerlei soorten locaties te werken, zowel overdag als ’s nachts. Is het nodig om onze werkzaamheden uit te voeren in de nacht? Dan is (tijdelijke) werkvakverlichting een vereiste. Onze boorwagen maakt het mogelijk om met verschillende boordiameters boringen uit te voeren. Wij kunnen boren in het asfalt met boordiameters van 51 tot 500 mm. Onze boorwagen heeft daarnaast een hydraulische ramgutinstallatie. Wilt u dat wij boren op openbare wegen? Dan zullen wij verkeersmaatregelen treffen die voldoen aan de huidige CROW richtlijnen.

De teerhoudendheid en de herbruikbaarheid

De herbruikbaarheid van het asfalt wordt voornamelijk bepaald door de teerhoudendheid. Als dit materiaal per laag onderzocht wordt op de teerhoudendheid, is het mogelijk om selectief te frezen voor hergebruik. De onderzoeksresultaten van het boren in het asfalt kunnen worden vastgelegd in een freesplan door de opdrachtgever. Door middel van de PAK-markertest (wel/niet teerhoudend) of middels een DLC- of HPLC-analyse door een STERLAB geaccrediteerd laboratorium, kan het onderzoek naar teerhoudendheid indicatief worden uitgevoerd. Volgens de CROW publicatie 210 worden de asfaltkernen geboord en onderzocht (richtlijnen omgaan met vrijkomend asfalt). Het laboratorium moet geaccrediteerd zijn voor NEN-EN-ISO/IEC-17025 als deze de kernen onderzoekt op PAK en laagopbouw.

Asfaltonderzoek

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over ons bedrijf of wilt u meer weten over hoe wij onze werkzaamheden uitvoeren? Wij lichten graag alles toe in een vrijblijvend gesprek. Wij zijn telefonisch te bereiken via 026-4451432. Stuurt u liever een mail? Mail dan naar office@arnhem-diamant.nl. Dan nemen we samen de mogelijkheden voor uw project door. Asfalt boren laat u uitvoeren door Arnhem-Diamant BV.