Asfaltboringen

Volledig self-supporting boorwagens

Voor de boringen gebruiken wij volledig self-supporting boorwagens. Deze zijn voorzien van een eigen motor, grote watertank en werk/signaalverlichting. Zo beschikt de boorwagen over een 30 pk dieselmotor om de hydraulische inrichting te bedienen. Zo kunnen we de boorwagen stabiel afstempelen en machinaal boren tot 1,5 meter (dieper in overleg). De boordiameters kunnen variëren van 51 mm tot 500 mm. Met de verlichting die we aan de boorwagen kunnen bevestigen is het ook mogelijk om werkzaamheden in de nacht uit te voeren en toch zichtbaar zijn en zelf kunnen zien.

Teerhoudendheid van asfalt

De teerhoudendheid van asfalt bepaalt voor een belangrijk deel de herbruikbaarheid van asfalt. Door het asfalt per laag te onderzoeken op teerhoudendheid kan selectief gefreesd worden voor hergebruik. De onderzoeksresultaten kunnen dan door de opdrachtgever worden vastgelegd in een freesplan. Het onderzoek naar teerhoudendheid kan indicatief uitgevoerd worden middels de PAK-markertest (= wel/niet teerhoudend) of middels een DLC- of HPLC-analyse door een STERLAB geaccrediteerd laboratorium.

Onderzoek naar teerhoudendheid

De asfaltkernen worden volgens de CROW publicatie 210 geboord en onderzocht ‘Richtlijn omgaan met vrijkomend asfalt’. Het laboratorium dat deze kernen onderzoekt op PAK en laagopbouw moet geaccrediteerd te zijn voor NEN-EN-ISO/IEC-17025. Als u meer informatie wilt over asfaltboren met een boorwagen, kunt u gerust met ons contact opnemen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Asfaltboringen

Asfaltboringen

Zowel overdag als in de nacht

Wij hebben de beschikking over 3 boorwagens die tot wel 1,5 meter diep kunnen boren. Door gebruik van eigen materieel, zoals watervoorzieningen, zwaailichten en werktuigverlichtingen, kunnen wij onze werkzaamheden overdag, maar ook in de nacht op vele locaties uitvoeren. Hierbij houden wij grondig rekening met alle eisen omtrent de veiligheid betreffende het wegbeheer. De verkeersmaatregelen die wij verzorgen op de openbare weg, voldoen aan de huidige CROW richtlijnen, zodat u verzekerd bent van een goede en veilige doorstroming van het verkeer en veiligheid tijdens het boren.

Arnhem Diamant boringen