Asfaltboringen

Asfaltboringen

Voor al uw asfaltboringen bent u al meer dan 40 jaar aan het juiste adres bij Arnhem-Diamant BV. Ons specialisme ligt bij monstername van wegconstructies en de ondergrond. Het ingestelde Besluit Bodemkwaliteit door de overheid is hierbij een belangrijk criterium. Wij werken met meerdere medewerkers en complete boorunits op industrieterreinen, wegen, vliegvelden en havens door het hele land. Echter krijgen wij tegenwoordig ook opdrachten van opdrachtgevers uit Belgiƫ en Duitsland.

De middelen die wij gebruiken voor asfaltboringen

Wij gebruiken verschillende boorwagens om asfaltboringen mee uit te voeren. Onze boorwagens vervoeren wij achter een bus en deze is helemaal “self-supporting”. Deze boorwagen heeft ook het vermogen dat nodig is om met asfaltboringen ver genoeg in het asfalt te komen. Ook zijn deze wagens uitgerust met zwaailichten, een eigen watervoorziening en werkverlichting. Hierdoor is het mogelijk om op allerlei soorten locaties te werken. Of het nu ’s nachts of overdag is. Is het noodzakelijk dat wij werken in de nacht met asfaltboringen? Dan is (tijdelijke) werkvakverlichting een vereiste. Het is mogelijk om met onze boorwagen met verschillende boordiameters te boren. Wij kunnen dan ook boren met boordiameters van 51 tot 500 mm. Onze boorwagens zijn voorzien van een hydraulische ramgutinstallatie. Wilt u dat wij asfaltboringen uitvoeren op openbare wegen? Dan werken wij met de verkeersmaatregelen die staan in de huidige CROW richtlijnen.

De teerhoudendheid van het asfalt

De herbruikbaarheid van het asfalt wordt voornamelijk bepaald door de teerhoudendheid van het materiaal. Door per laag het asfalt te onderzoeken op de teerhoudendheid is het mogelijk om selectief te frezen voor hergebruik. De resultaten die uit het onderzoek van de asfaltboringen komen, kunnen worden vastgelegd in een freesplan door de opdrachtgever.
Dit onderzoek naar de teerhoudendheid kan dan door middel van de PAK-markertest (wel/niet teerhoudend) worden uitgevoerd. Ook kan hier een DLC- of HPLC-analyse door een STERLAB geaccrediteerd laboratorium voor worden gebruikt. Volgens de CROW publicatie 210 worden de asfaltkernen geboord en onderzocht (richtlijnen omgaan met vrijkomend asfalt). Het laboratorium moet geaccrediteerd zijn voor NEN-EN-ISO/IEC-17025 als deze de kernen onderzoekt op PAK en laagopbouw.

Asfaltboringen

Neem contact met ons op

Zou u graag wat meer informatie willen verkrijgen over ons bedrijf en de werkzaamheden die wij uitvoeren? Geen enkel probleem! Wij beantwoorden graag in een vrijblijvend gesprek al uw vragen. Voor al uw vragen belt u naar 026-4451432. Natuurlijk is het ook mogelijk om te allen tijde een mail te sturen naar office@arnhem-diamant.nl. Wanneer wilt u dat wij de asfaltboringen uitvoeren?