Laat ons uw asfalt funderingsonderzoek uitvoeren

Op zoek naar een bedrijf dat veel ervaring heeft met asfalt funderingsonderzoek? Dan heeft u voor het funderingsonderzoek Arnhem-Diamant BV gevonden. Wij kunnen onder andere bij uiteenlopende wegconstructies een monstername nemen. Een belangrijk criterium dat wij hierbij hanteren is het Besluit Bodemkwaliteit van de overheid. Hierdoor weet u dat wij onze werkzaamheden op de juiste manier uitvoeren. Ons team bestaat alleen maar uit vakmensen, die door heel Nederland werken met onze boorunits. Hierdoor weet u dat u hét bedrijf heeft gevonden om het asfalt en de fundering hiervan te onderzoeken.

Het asfalt funderingsonderzoek

Het doel van het funderingsonderzoek is om een inzicht te krijgen in de gelaagdheid, de dikte en teerhoudendheid van het asfalt. Uit het onderzoek kan naar voren komen dat het materiaal Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen (PAK) bevat. Een andere naam voor dit materiaal is teer. Het is verboden om teer te gebruiken in asfaltproducten sinds 1991. Dit zorgt ervoor dat het milieu minder belast wordt. Bovendien is het sinds 2001 niet meer toegestaan om teerhoudend materiaal te hergebruiken. Door een funderingsonderzoek van het asfalt bepalen wij of het materiaal dat wij onderzoeken teerhoudend is. Hiervoor kan de PAK-markertest gebruikt worden. Een laboratorium kan ook een DLC- of HPLC-analyse uitvoeren.

De uitkomsten van het funderingsonderzoek naar het asfalt

Met het funderingsonderzoek dat wij toepassen op het asfalt wordt vastgesteld of het materiaal hergebruikt kan worden. Uit dit onderzoek zal naar voren komen of er sprake is van PAK-verontreiniging. Door laag voor laag te onderzoeken, bepalen wij of er verontreiniging is. Blijkt het dat het teergehalte hoger is dan 75 mg/kgds? Dan is het materiaal niet geschikt om te hergebruiken. Het is ook mogelijk om de lagen gescheiden te frezen, mits er in het onderzoek geconstateerd wordt dat het materiaal een minimale hoeveelheid teer bevat. Zo wordt het mogelijk om lagen die geen teer bevatten te hergebruiken. De onderzoekers die het onderzoek uitvoeren werken volgens de CROW publicatie 210.

Asfalt funderingsonderzoek

Contact over uw onderzoek

Voordat u de opdracht voor het onderzoek aan ons geeft, kan het zo zijn dat u graag eerst uw vragen beantwoord ziet. Benader ons zodat wij in een vrijblijvend gesprek uw vragen kunnen beantwoorden. Hierdoor weet u precies wat u van ons bedrijf en onze vakmensen kunt verwachten. Wij hebben niet alleen de ervaring maar ook de kennis en kunde om het onderzoek uit te voeren. Wij zijn telefonisch te bereiken op 026-4451432. Het is ook mogelijk om een mail te sturen naar office@arnhem-diamant.nl. Een asfalt funderingsonderzoek laat u uitvoeren door Arnhem-Diamant BV.