Boorwagen onderzoek

Voor een boorwagen onderzoek bent u aan het juiste adres bij Arnhem-Diamant BV. Wij hebben al meer dan 40 jaar ervaring en passen deze ervaring graag toe op uw project. Ons bedrijf is onder andere gespecialiseerd om bij wegconstructies monsternames uit te voeren. Hierbij hanteren wij als belangrijk criterium het Besluit Bodemkwaliteit van de overheid. Wij beschikken over een team van ervaren medewerkers met complete boorunits. Ons bedrijf werkt op havens, industrieterreinen, wegen en vliegvelden door heel het land. Wij hebben zelfs opdrachtgevers uit Duitsland en Belgiƫ. Wanneer wilt u dat wij een boorwagen onderzoek uitvoeren?

Onze boorwagens

Voor asfaltboringen hebben wij diverse boorwagens beschikbaar. Wanneer wij een boorwagen inzetten voor het nodige onderzoek, vervoeren wij deze achter een auto. Deze wagen is ook volledig “self-supporting”. Daarnaast heeft onze boorwagen het vermogen dat nodig is om met asfaltboringen diep genoeg in het asfalt te komen. Onze wagens hebben voor het onderzoek de beschikking over zwaailichten, een eigen watervoorziening en werkverlichting. Hierdoor wordt het mogelijk voor ons om op verschillende locaties te werken. Wij kunnen zelfs als het noodzakelijk is, het onderzoek met een boorwagen ’s nachts uitvoeren. Worden de werkzaamheden ook daadwerkelijk ’s nachts uitgevoerd? Dan wordt er werkvakverlichting geplaatst. Het is mogelijk om met onze boorwagen, tijdens het uit te voeren onderzoek, diverse boordiameters te boren. De boordiameters die beschikbaar zijn, liggen tussen de 51 en 500 mm. Tevens is onze boorwagen voorzien van een hydraulische ramgutinstallatie. Wanneer wij werken op de openbare wegen werken wij volgens de CROW richtlijnen.

De teerhoudendheid van het asfalt

Tijdens het onderzoek naar de teerhoudendheid wordt bepaald of het materiaal te hergebruiken is. Wij zullen de teerhoudendheid van het asfalt laag per laag onderzoeken. Dit maakt het mogelijk om selectief te frezen voor hergebruik. De resultaten kunnen door u als opdrachtgever in een freesplan worden vastgelegd. De teerhoudendheid van het asfalt wordt bepaald door de PAK-markertest (wel/niet teerhoudend). Een DLC- of HPLC-analyse uitgevoerd door een STERLAB geaccrediteerd laboratorium. De asfaltkernen zullen geboord worden volgens de CROW publicatie 210. En de onderzoeken worden uitgevoerd volgens deze richtlijnen. Daarnaast is het belangrijk dat het laboratorium dat het onderzoek uitvoert geaccrediteerd is voor NEN-EN-ISO/IEC-17025.

Boorwagen onderzoek

Schakel ons bedrijf in

Wilt u dat de opdracht goed uitgevoerd wordt? Schakel dan de vakmensen van Arnhem-Diamant BV in. Voor al uw vragen belt u naar 026-4451432. Stuurt u liever een mail? Mail dan naar office@arnhem-diamant.nl. Een boorwagen onderzoek laat u uitvoeren door de vakmensen van Arnhem-Diamant BV.