Het boren van asfaltkernen

Voor het boren van asfaltkernen heeft u Arnhem-Diamant BV gevonden. Wij zijn meer dan 40 jaar ervaren en gespecialiseerd in onder andere monsternames bij wegconstructies. Hierbij hanteren wij het Besluit Bodemkwaliteit vanuit de overheid als een belangrijk criterium. Wij boren op vliegvelden, industrieterreinen, havens en wegen. Ons team bestaat uit meerdere vakmensen die met onze boorunits de boringen van de asfaltkernen uitvoeren. Wanneer mogen wij het boren van asfaltkernen voor u uitvoeren?

Het materieel dat wij inzetten voor het boren

Wij hebben diverse boorwagens die de boringen van asfaltkernen kunnen uitvoeren. Onze boorwagens zijn “self-supporting” en worden vervoerd achter een auto. Het nodige vermogen om asfaltkernen te boren hebben onze boorwagens ook. Daarnaast zijn onze wagens voorzien van een eigen watervoorziening, werkverlichting en zwaailichten. Hierdoor zijn wij inzetbaar op verschillende locaties. Wat ook een voordeel van ons is, is dat wij zowel overdag als ’s nachts kunnen werken. Is het een vereiste dat wij ’s nachts boren? Dan zetten wij (tijdelijke) werkvakverlichting in. Onze boorwagen kan daarnaast met verschillende boordiameters boren. Wij hebben boordiameters beschikbaar van 51 tot 500 mm. Tevens zijn de boorwagens uitgerust met een hydraulische ramgutinstallatie. Wilt u dat wij de boringen van asfaltkernen uitvoeren op de openbare wegen? Dan zullen wij werken volgens de gestelde CROW richtlijnen.

De teerhoudendheid van het asfalt

De teerhoudendheid van het asfalt bepaalt grotendeels of het asfalt te hergebruiken is. Als het asfalt laag per laag onderzocht wordt op de teerhoudendheid, wordt het mogelijk om selectief te frezen en het asfalt te hergebruiken. De resultaten die onder andere afgeleid worden uit het boren, kunnen in een freesplan vastgelegd worden. In het onderzoek wordt de PAK-markertest (wel/niet teerhoudend) gebruikt om de teerhoudendheid van het materiaal vast te stellen. Een DLC- of HPLC-analyse kan worden uitgevoerd door een STERLAB geaccrediteerd laboratorium. Aan de hand van de CROW publicatie 210 worden de asfaltkernen geboord en onderzocht. Een eis hierbij is dat het laboratorium geaccrediteerd is volgens NEN-EN-ISO/IEC-17025 als de kernen onderzocht worden op laagopbouw en PAK.

Het boren van asfaltkernen

Contact

Wilt u meer weten over de werkzaamheden en diensten van ons bedrijf? Of heeft u bepaalde vragen die u graag eerst beantwoord ziet voor u ons de opdracht geeft? Wij zijn telefonisch te bereiken op 026-4451432. Stuurt u liever een mail? Mail dan naar office@arnhem-diamant.nl. Het boren van asfaltkernen voeren wij graag voor u uit.