Kernboringen

U bent bij Arnhem-Diamant BV al meer dan 40 jaar aan het juiste adres voor kernboringen.
Wij hebben ons gespecialiseerd in monstername van wegconstructies en de ondergrond hiervan, waarbij wij het Besluit Bodemkwaliteit door de overheid als een belangrijk criterium hanteren. Wij werken op vliegvelden, wegen, industrieterreinen en havens met meerdere werknemers en complete boorunits door heel Nederland. Tegenwoordig werken wij zelfs voor opdrachtgevers in Belgiƫ en Duitsland. Wanneer schakelt u ons in om kernboringen uit te voeren?

De materialen die wij gebruiken voor kernboringen

Wij hebben meerdere boorwagens die asfaltboringen kunnen uitvoeren. Onze boorwagen is “self-supporting” en wordt vervoerd achter een auto. Daarnaast heeft onze boorwagen het vermogen dat vereist is om de kernboringen mee uit te voeren. Tevens zijn onze wagens uitgerust met werkverlichting, een eigen watervoorziening en zwaailichten. Dit maakt het mogelijk dat wij inzetbaar zijn in uiteenlopende locaties, waarbij wij zowel overdag als ’s nachts kunnen werken. Wilt u dat wij de kernboringen uitvoeren in de nacht? Dan gebruiken wij ook (tijdelijke) werkvakverlichting. Onze boorwagen maakt het ook mogelijk om met verschillende boordiameters te boren. Wij kunnen werken met boordiameters van 51 tot 500 mm. Daarnaast zijn de boorwagens uitgerust met een hydraulische ramgutinstallatie. Is het nodig om kernboringen uit te voeren op openbare wegen? Dan werken wij aan de hand van de verkeersmaatregelen die staan beschreven in de huidige CROW richtlijnen.

Het asfalt en de teerhoudendheid

Of het asfalt te hergebruiken is, wordt voornamelijk bepaald door de teerhoudendheid van het asfalt. Wanneer het asfalt per laag onderzocht wordt op de teerhoudendheid, wordt het mogelijk om heel selectief te frezen en het materiaal te hergebruiken. De resultaten die mede afgeleid worden uit de kernboringen, kunnen worden vastgelegd in een freesplan door de opdrachtgever. De PAK-markertest (wel/niet teerhoudend) wordt gebruikt in het onderzoek naar de teerhoudendheid van het materiaal. Een STERLAB geaccrediteerd laboratorium kan ook een DLC- of HPLC-analyse uitvoeren. Aan de hand van de CROW publicatie 210 zullen de asfaltkernen geboord en onderzocht worden (richtlijnen omgaan met vrijkomend asfalt). Het is een vereiste dat het laboratorium geaccrediteerd is volgens NEN-EN-ISO/IEC-17025 wanneer de kernen onderzocht worden op PAK en laagopbouw.

Mechanische boringen

Meer informatie ontvangen?

Bent u enthousiast geworden over de mogelijkheden die ons bedrijf biedt? Of heeft u bepaalde vragen die u graag beantwoord ziet? Wij helpen u graag met het beantwoorden van deze vragen. U bereikt ons door te bellen naar 026-4451432. Heeft u liever contact via de mail? Stuur dan een mail naar office@arnhem-diamant.nl. Wanneer wilt u dat wij de kernboringen gaan uitvoeren?