Asfaltboringen met onze boorwagen

Voor een asfaltboring met een boorwagen heeft u Arnhem-Diamant BV gevonden, met meer dan 40 jaar aan ervaring. Wij zijn onder andere gespecialiseerd om bij wegconstructies een monstername uit te voeren. Wij hanteren het Besluit Bodemkwaliteit van de overheid als belangrijk criterium. Ons team bestaat uit meerdere werknemers en complete boorunits. Ons team is inzetbaar op wegen, industrieterreinen, havens en vliegvelden door heel Nederland. Tegenwoordig hebben wij zelfs opdrachtgevers uit Duitsland en België die gebruik maken van onze dienstverlening. Wanneer heeft u één van onze boorwagens nodig?

Onze boorwagens

Wij bezitten diverse boorwagens waarmee wij asfaltboringen uitvoeren. Als wij één van deze boorwagens inzetten voor een opdracht, wordt deze vervoerd achter een auto. Deze wagen is volledig “self-supporting”. Onze boorwagen heeft het vermogen dat vereist is om met asfaltboringen diep genoeg in het asfalt te komen. Onze wagens zijn daarnaast voorzien van een eigen watervoorziening, zwaailichten en werkverlichting. Dit maakt het voor ons mogelijk om op uiteenlopende locaties te werken. Zowel ’s nachts als overdag. Moeten de werkzaamheden ’s nachts worden uitgevoerd? Dan is het noodzakelijk om werkvakverlichting te plaatsen. Onze boorwagen maakt het mogelijk om met verschillende boordiameters te boren. Dit zijn boordiameters tussen 51 en 500 mm. Daarnaast zijn onze wagens ook uitgerust met een hydraulische ramgutinstallatie. Moeten de werkzaamheden uitgevoerd worden op de openbare wegen? Dan volgen wij de CROW richtlijnen.

Het asfalt en de teerhoudendheid

Of het asfalt te hergebruiken is, wordt bepaald door de teerhoudendheid. Wij onderzoeken het asfalt laag per laag op de teerhoudendheid. Hierdoor wordt het mogelijk om selectief te frezen voor hergebruik. De resultaten die uit het onderzoek komen, kunnen bij u als opdrachtgever in een freesplan worden vastgelegd. De teerhoudendheid wordt bepaald met de PAK-markertest (wel/niet teerhoudend). Het is ook mogelijk om een DLC- of HPLC-analyse uit te voeren door een STERLAB geaccrediteerd laboratorium. Wij boren de asfaltkernen volgens de CROW publicatie 210 en onderzoeken deze ook volgens deze richtlijnen. Het laboratorium dat het onderzoek uitvoert moet geaccrediteerd zijn voor NEN-EN-ISO/IEC-17025, wanneer er onderzoek in de kernen wordt gedaan naar laagopbouw en PAK.

Boorwagen

Contact

Wilt u graag meer weten over onze onderneming en de werkzaamheden die wij uitvoeren? Wij helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen. Bel voor een vrijblijvend gesprek naar 026-4451432. Heeft u het liefst contact via de mail? Stuur dan een mail naar office@arnhem-diamant.nl. Wanneer wilt u onze boorwagens inzetten?