Asfalt betonboringen

Voor uw asfalt betonboringen is Arnhem-Diamant BV al meer dan 40 jaar hét adres. Wij zijn onder andere gespecialiseerd in de monstername van wegconstructies en de ondergrond. Hierbij is het ingestelde Besluit Bodemkwaliteit van de overheid een belangrijk criterium. Wij zijn dagelijks met meerdere personeelsleden en een aantal complete boorunits te vinden op de wegen, industrieterreinen, havens en vliegvelden door heel Nederland. Tegenwoordig vinden zelfs opdrachtgevers uit Duitsland en België ons. Wanneer mogen wij asfalt betonboringen bij u uitvoeren?

Het materiaal voor betonboringen

Om in het asfalt te boren hebben wij de beschikking over verschillende boorwagens. De boorwagen wordt achter een auto vervoerd en is volledig “self-supporting”. Onze boorwagen beschikt over het juiste vermogen, om met de betonboringen ver genoeg in het asfalt te boren. Daarnaast kan deze met zijn eigen watervoorziening, zwaailichten en werkverlichting op allerlei soorten locaties werken, zowel ’s nachts als overdag. Moeten wij onze werkzaamheden uitvoeren in de nacht? Dan is (tijdelijke) werkvakverlichting wel noodzakelijk. Met onze boorwagen is het mogelijk om met verschillende boordiameters te boren. Wij kunnen betonboringen in het asfalt uitvoeren met verschillende boordiameters van 51 tot 500 mm. Daarnaast zijn onze boorwagens uitgerust met een hydraulische ramgutinstallatie. Zij er betonboringen nodig op openbare wegen? Dan treffen wij de nodige verkeersmaatregelen conform de huidige CROW richtlijnen.

De teerhoudendheid

De teerhoudendheid van het asfalt bepaalt voornamelijk de herbruikbaarheid hiervan. Door dit materiaal per laag te onderzoeken op de teerhoudendheid, kan er selectief gefreesd worden voor hergebruik. De onderzoeksresultaten van de betonboringen in het asfalt kunnen door de opdrachtgever vastgelegd worden in een freesplan. Het onderzoek naar teerhoudendheid kan indicatief worden uitgevoerd door middel van de PAK-markertest (wel/niet teerhoudend), of middels een DLC- of HPLC-analyse door een STERLAB geaccrediteerd laboratorium. De asfaltkernen worden volgens de CROW publicatie 210 geboord en onderzocht (richtlijnen omgaan met vrijkomend asfalt). Het laboratorium dat deze kernen onderzoekt op PAK en laagopbouw moet geaccrediteerd zijn voor NEN-EN-ISO/IEC-17025.

Asfaltonderzoek

Contact met ons bedrijf

Wilt u meer weten over ons bedrijf of over de werkzaamheden die wij uitvoeren? Benader ons dan voor een vrijblijvend gesprek. Wij zijn telefonisch te bereiken op 026-4451432. Heeft u liever contact via de mail? Stuur dan een mail naar office@arnhem-diamant.nl. Dan bespreken we samen de mogelijkheden voor uw project. Voor asfalt betonboringen bent u bij ons aan het juiste adres.